2 LUCRURI pot înfrânge Covid-19: IMUNITATEA & DISCERNAMÂNTUL

Există teorii de tot felul. Cum că nimic nu funcționează nici preventiv nici terapeutic pentru acest virus. Cum că vitamina C în doză masivă sau intravenos ar fi cea mai bună prevenție și tratament. Cum că de fapt doar cei în vârstă mor în infecția cu Covid-19. Cum că e suficient să fim atenți cu spălatul pe mâini dar altfel putem merge oriunde. Cum că România nu ar fi fost infectată dacă nu veneau românii din Italia. Cum că oregano ne poate scăpa de coronavirus. Cum că trebuie să purtăm în permanență măști.

STOP JOC.

Nici una din afirmațiile de mai sus nu sunt exacte. Adevărul incontestabil e următorul:

Nu toată lumea se îmbolnăvește. Diferența dintre cine se îmbolnăvește și cine nu, ca și între cine se stinge și cine se vindecă, e dată de variabilitatea individuală. Este dată cel mai precis de IMUNITATE, în sensul ei HOLISTIC.

Adică de GENETICA, de FIZIOLOGIA și de ENERGIA individuală (energia include mentalul, psihicul și ceea ce nu se vede dar care în alte culturi și ramuri antice ale medicinei se numește Prana sau Qi) care este diferită la fiecare om în parte.

Genetica este în mare parte epigenetică – adică influențată de o sumedenie de factori ca și stilul de viață, mediul înconjurător, alimentație etc. Așadar modificabilă. Fiziologia, formată din fizica, mecanica și biochimia umană, este la rândul ei ajustabilă în principal prin dietă și sport. Mentalul și psihicul sunt influențate de fiziologie (în primis de un microbiom sănătos) iar partea invizibilă este parte din seva noastră vitală care se hrănește din natură, din credință, din vise, din simțitiri elevate și din conexiunea cu strămoșii noștri. Așadar toate elementele enumerate mai sus sunt influențabile. Iar întărirea tuturor înseamnă de fapt întărirea IMUNITĂȚII noastre, adică exact acel ceva complex care face diferența în fața noului virus și care se îmbunătățește prin următoarele:

1. Un STIL DE VIAȚĂ sănătos, sportiv și o HIDRATARE adecvată

2. O ALIMENTAȚIE bazată pe alimente vii, fructe și legume organice, cereale, nuci, semințe și puține produse de origine animală netratate cu antibiotice și hormoni

3. O GÂNDIRE pozitivă și echilibrată susținută fie de credință și/sau de meditație și yoga

4. IUBIRE și SOMN de minim 7 ore pe noapte

5. O DANTURĂ și un MICROBIOM sănătos

Dar pentru a da un avantaj imunității, la fel de important acum este DISCERNĂMÂNTUL. Adică acel ceva vertical care ne ține capul pe umeri și etica în piept și care ne spune să:

1. NU IEȘIM din casă (nici dacă suntem sănătoși nici dacă suntem bolnavi cu simptome ușor de gestionat la domiciliu)

2. Să NU NE ATINGEM FAȚA dacă ieșim, să stăm la minimum 1 metru de oricine

3. Ne SPĂLĂM PE MÂINI cu apă și săpun minimum 20 de secunde sub apă călduță, sau cu dezinfectanți pe bază de alcool cât de des posibil

4. Ne PROTEJĂM pe NOI și să ne protejăm COPIII ținându-i în casă și petrecând timp de calitate cu ei

5. Nu ne lăsăm pradă FRICII, gândirea POZITIVĂ este demonstrată științific a ne afecta sănătatea, să așteptăm cu încredere soarele minunat din spatele cortinei întunecate!

Acest articol e semnat de Mirela Pribac Cingolani, Nutriționist și Holistic Health Coach la Clinica Holomed.

Vor urma articole specifice legate de “miturile” enumerate mai sus.

Related Posts