PARAZITOLOGIE ȘI BOLI INFECȚIOASE

La fel ca noi, aici la Holomed, specialitatea de parazitologie și boli infecțioase este o disciplină medicală de bază, centrată pe pacient, bazată pe știință și supusă principiilor etice și holistice de îngrijire. Aceasta este o specialitate medicală care se ocupă cu diagnosticarea și tratarea bolilor produse în urma pătrunderii și multiplicării în organismul uman a unor microbi patogeni, virusuri sau fungi. Bolile infecțioase sunt provocate de agenti infecțiosi transmisibili, care pot fi microbi, virusuri, paraziți mono- sau pluricelulari, fractiuni proteice (peptide).

Medicul infecționist este cel mai în măsură să diagnosticheze și să trateze pacienții cu infecții acute și cronice, iar la Holomed o face în manieră integrativă bazându-se pe principiul că nu patogenul este cel care contează în totalitate ci că terenul și mediul intern al omului este principalul factor decizional în abordarea bolii infecțioase și în bună reușită terapeutică. 

Oferim pacienților noștri tratamente personalizate, luând în considerare toți factorii psihosociali și medicali, pentru a crește calitatea vieții.

​DE CE SĂ TE ADRESEZI SECȚIEI DE MEDICINĂ INTERNĂ A CLINICII HOLOMED MUREȘ

Când ești:

– În convalescență post infecție cu SARS-CoV-2 sau alte boli – infecțioase
– În urma unei mușcături de căpușă
– Bolnav

Când dorești și ajutorul venit din: 

– Consult extensiv integrativ
– Tratamente complementare alături de tratamentele medicamentoase

Când suferi de: 

– Boala Lyme
– Manifestări polimorfe în urma unei mușcături de căpușă
– Afecțiuni de ficat și hepatită cronică
– Gripă
– Boli de sânge ca: anemii, depistare alte boli mai grave 
– Dureri la scheletul osos și articulații, reumatisme, osteoporoză
– Cefalee (dureri de cap) de cauză necunoscută 
– Bolile copilăriei – varicelă, rujeolă, rubeolă, zona-zoster, mononucleoză, meningită
– SIDA
– Malarie

Inovațiile de care te bucuri la noi:

– Testarea avansată a infecțiilor cu Borrelia burgdorferi (agentul infecțios al Bolii Lyme) în colaborare cu cel mai important laborator de specialitate din Germania, ArminLabs
– ImuPro – teste științifice de intoleranțe alimentare IgG mediate realizate în Germania
– FlorInScan – Test pentru evaluarea cantitativă a compoziției florei intestinale și profilul microbiomului realizat la Luxemburg
– Teste nutrigenetice

Ce face MEDICUL INFECȚIONIST:  A cele mai clare și aprofundate cunoștințe privind diagnosticul și tratamentul bolilor cauzate de un agent infectiv (bacterii, virusuri, fungi). El poate îndeplini mai multe roluri, incluzând sfatul clinic medical, educația medicală, investigațiile de precizie și tratamentul. Infecționistul valorizează îngrijirea continuă a pacienților indiferent de natura suferințelor și este dedicat dezvoltării sale profesionale continue, ca dovadă implicarea lui în prima linie în pandemia cu COVID-19. 

Cu o importanță mare la Holomed, tratamentele sunt doar parte a ceea ce oferim prin medicina altfel pe care o propunem. Medicii parte din echipa noastră au specializări multiple care să ajute, de la discuția cu tine la un ceai sau cafea, la urmărirea progresului venit din cură sau tratament. Cele mai bune sfaturi, idei și soluții de prevenție – încercăm să fim mereu în pas cu ultimele inovații în medicină. Ne concentrăm să oferim pașii spre sănătatea optimă prin depistarea cauzelor dezechilibrelor pacienților, și nu doar prin tratarea simptomelor. 

În cadrul Clinicii Holomed, medicul infecționist este:

Dr. Domnica Butiurcă 

Medic primar boli infecțioase

Dr. Domnica Butiurcă însumează o carieră de 40 de ani în care a servit ca medic primar la Clinica Boli Infecțioase II din Târgu Mureș și a format generații întregi de tineri medici infecționiști care i-au fost studenți la UMF Târgu Mureș. Modelul ei de practică clinică este unul complex și de avangardă în România, îmbinând experiența clinică medicală extrem de vastă cu tehnici de medicină complementară și fitoterapie.

Consultația integrativă de boli infecțioase cu Dr. Domnica Butiurcă se bazează pe o analiză minuțioasă a dosarului medical prezentat de pacient, o anamneză detaliată, sugestii extensive de testare pentru stabilirea diagnosticului diferențial în care se iau în calcul toate posibilele cauze colaterale și interferențele externe dar și interne, sistemice, în starea de sănătate și în final prescrierea unui tratament clasic împreună cu o schemă de suplimentare naturistă (după caz).

D-na Dr. Domnica Butiurcă crede, ca întregul colectiv al clinicii, că cei mai buni 6 doctori care întregesc echipa Holomed sunt lumina soarelui, apa, odihna, aerul, mișcarea și dieta.

Serviciile de PARAZITOLOGIE și BOLI INFECȚIOASE la HOLOMED au următoarele BENEFICII: 

​- Consultație extensivă, dedicată ție

– Un medic cu adevărat integrativ care discută în echipă cazul tău, până la găsirea celui mai corect și mai complex diagnostic

– În plus, mereu în plus, pentru că oferim o altfel de medicină, ne supraspecializăm în grija și respectul față de pacient

​Medicina clasică coexistă și conlucrează cu cea complementară la Holomed, iar pacienții noștri ne sunt la fel de apropiați ca jurămintele pe care le-am depus.

Programează o întâlnire cu abordarea medicală a viitorului.

CONTROL / RE-EVALUARE

200 RON

CONSULT INTEGRATIV

450 RON

CONTROL / RE-EVALUARE ONLINE

200 RON

CONSULT INTEGRATIV ONLINE

450 RON