Testul de evaluare a microbiotei FlorInScan

Intestinul adăpostește peste 100 de trilioane de celule microbiene, peste 1000 de specii bacteriene şi de 100 de ori mai multe gene decât genomul uman. Toate acestea alcătuiesc microbiota intestinală care are un rol fundamental în menținerea sănătății organismului, influențând în mod direct fiziologia, metabolismul, nutriția și funcția imunologică umană. Astfel, orice dezechilibru produs la nivelul florei intestinale (disbioză) poate deveni o cauză declanșatoare sau agravantă a unor afecțiuni patologice cum sunt bolile inflamatorii cronice, bolile inflamatorii intestinale, obezitate, diabet sau boli autoimune.

Microbiota intestinală are rol de apărare directă împotriva agenților patogeni, în întărirea sistemului imunitar și producerea de anticorpi la nivelul acestuia, precum și în metabolizarea unor compuși nedigerabili din alimente.

Intestinul găzduiește cea mai mare parte a sistemului imunitar, peste 80% dintre reacțiile de apărare ale organismului fiind generate aici. Acesta asigură o barieră aproape invincibilă pentru bacterii, virusuri și alți agenți patogeni, precum și pentru proteinele nedigerate din alimente. Cu condiția să fie integru.

​Dacă peretele intestinului este deteriorat (intestin permeabil), bacteriile, toxinele și chiar resturile nedigerate de alimente ajung în sânge și provoacă reacții inflamatorii și alergice, cum ar fi migrenele, iritații intestinale, eczeme, oboseală cronică, alergii alimentare, artrită reumatoidă și multe altele. Dacă inflamația persistă, pot apărea chiar reacții autoimune.

​Una dintre cauzele principale ale deteriorării intestinului este și dezechilibrul microbiotei. Alte cauze ale sunt alergiile alimentare întârziate, infecțiile, micozele, abuzul de droguri, stresul sau exercițiile fizice excesive.

Cum se analizează flora intestinală?

FlorInScan este un test de secvențiere ADN pentru evaluarea cantitativă a compoziției florei intestinale ale cărui rezultate pot contribui semnificativ la stabilirea cauzei diverselor boli și la configurarea unor tratamente personalizate implementate concomitent cu o dietă alimentară concepută pe baza rezultatelor unui test de dozare a anticorpilor IgG (markeri ai inflamaţiei cronice). În plus, analizarea exhaustiva a microflorei intestinale permite optimizarea tratamentelor cu pre- și probiotice.

 FlorInScan este un test din scaun care include:

– analiza cantitativă a 24 grupuri/specii de bacterii relevante clinic din flora aerobă, anaerobă, precum și fungi;

– detectarea sângerărilor oculte din scaun;

– proba de digestie;

– dozarea elastazei pancreatice.

 FlorInScan Plus este un test din scaun care include:

– analiza cantitativă a 24 grupuri/specii de bacterii relevante clinic din flora aerobă, anaerobă, precum și fungi;

– detectarea sângerărilor oculte din scaun;

– proba de digestie;

– dozarea elastazei pancreatice;

– suplimentar : dozare IgA secretor, calprotectină și α-1-antitripsină.

 Când se recomandă analiza FlorInScan?

– boli gastrointestinale;

– alergii (alimentare);

– sensibilitate la infecții;

– diabet de tip 2;

– boli ale pielii;

– boli autoimune.

 Cum se face testul FlorInScan

Simplu! Noi la Holomed vă dăm kitul de recoltare, iar când primim proba biologică de la pacient, ne asigurăm că aceasta ajunge în cel mai scurt timp în cadrul laboratoarelor din Luxemburg unde este analizată, rezultatele ajungând înapoi la noi.

​Rezultate şi interpretare

Analiza FlorInScan se realizează în cadrul Laboratorelor Reunis, o companie cu o experiență de peste 50 de ani în domeniul medical, din Luxemburg. Se primește un raport detaliat pe care medicul Holomed îl va comunica pacientului, rezultatele fiind reprezentate și grafic pentru o mai bună vizualizare. Raportul cuprinde, pe lângă interpretarea detaliată a rezultatelor, și recomandări cu privire la alte investigații de diagnostic și posibile tratamente.

FlorInScan

Identifică:  

– Prezența/gradul de     disbioză

– pH/ul intestinal

– Elastaza pancreatică

Determinarea cantitativă a microbiotei

1250 RON

FlorInScan Plus

În plus față de FlorInScan se dozează:

​IgA secretor
Calprotectina
Alpha-1-antitripsina 

1550 RON 

FlorInScan Microbiome Profile

Identifică:  

– Prezența/gradul de     disbioză

– pH/ul intestinal

– Elastaza pancreatică

Determinarea cantitativă a microbiotei

1550 RON