STOMATOLOGIE COPII

Vino cu copilul tău la clinica Holomed Dental pentru o evaluare GRATUITĂ a stării de sănătate orală.

Ce este pedodonția?

Este o specialitate stomatologică care se concentrează pe copii și care a devenit o disciplină de sine stătătoare în ultimii ani. Această specialitate rezolvă toate leziunile dentare și anomaliile de structură, prin măsuri profilactice și curative, a dinților în perioada de creștere a copiilor.

Prima vizită la medicul dentist este foarte importantă. De multe ori aceasta determină atitudinea copilului dumneavoastră față de îngrijirea dentală pentru tot restul vieții. De aceea noi depunem toate eforturile pentru a face această primă experiență plăcută. Personalitatea medicului este esențială și se traduce prin – voce, gesturi, atitudine și grad de empatie, dar într-o manieră conștientă și neforțată, însoțit de calm, siguranță și competență profesională.

Cum decurge?

În general nu se realizează nici un tratament la prima întâlnire, cu excepția cazului în care medicul consideră că este necesar să intervină și micuțul pacient este pregătit atât emoțional cât și fizic. Împreună cu micul pacient completăm interactiv fișa de evaluare la prima întâlnire, fișă pe care vom lucra împreună până la dobândirea unei cavități bucale în perfectă stare de sănătate.

DE CE SĂ TE ADRESEZI SECȚIEI DE PEDODONȚIE A CLINICII HOLOMED MURES

Când ești:

– Copil la care apar primii dinți
– În perioada de schimbare a dinților
– Adolescent

Când copilul tău suferă de:

– Creștere în poziții nepotrivite a dinților permanenți
– Inestetisme și pete pe dinții de lapte
– Carii pe dinți temporali sau permanenți
– Sângerare la periaj

Inovațiile de care te bucuri la noi:

– Un ambient elegant și foarte prietenos pentru copii cu bibliotecă și personal care citește povești
– Programe de educație pentru sănătatea orală special concepute pentru cei mici
– Sigilări și profilaxii particularizate pentru copii
– Determinări de ph oral și de patogeni pentru întocmirea celui mai corect plan de tratament cu recomandări de igienă și nutriție

Prevenția, parte din grija pentru tine și sănătatea ta la Holomed

Efortul curativ încercăm să-l completăm prin introducerea măsurilor profilactice intensive: fluorizare, periaj corect, mijloace de igienizare multiple aduse la cunoștință părinților, sigilări, consultanță pentru o alimentație sănătoasă corespunzătoare vârstei copilului.

Sigilarea dinților o propunem atunci când dintele (cel mai des măseluța care își face aproape nesimțită erupția la 6 anișori în spatele dinților existenți) abia a erupt și suprafața sa este neatinsă de carie. Nu necesită folosirea frezelor, a turbinei, slefuire de niciun fel, dintele fiind pregătit doar prin periaj profesional.  Copilul nu va suferi ci chiar îi va face plăcere.

Ce înseamnă de fapt această sigilare? Sigilarea este definită ca fiind o metodă de profilaxie și, în linii mari, poate fi de două feluri: simplă și lărgită. Sigilarea este o metodă ce intervine în prevenirea apariției cariilor și NU înlocuiește periajul dentar. Teoretic, integritatea unei sigilări durează aproximativ 2 ani.

Sigilarea este foarte importantă deoarece fiecare măseluța când își face apariția are forma unui munte cu multe creste și văi ce nu pot fi curățate cu ușurință de către copil prin periaj și apare riscul apariției cariei dentare. Dinții proaspăt erupți sunt foarte predispuși apariției cariei dentare și necesită o igienă riguroasă. Aici amintim faptul că prima măseluță apare in jurul vârstei de 6 ani și nu trebuie să cadă niciun dinte de lapte pentru ca aceasta să erupă.

La această vârstă copilul nu are suficientă îndemânare pentru a-și peria riguros dinții de aceea este foarte important ajutorul părinților, care cu răbdarea cuvenită va contribui la igiena dentară a copilului.

Ce face PEDODONTUL

Pedodontul, sau stomatologul de copii consultă, diagnostichează și tratează afecțiunil ale dinților copiilor, începând de la primul dinte erupt până la dentiția permanentă. Pedodontul clinicii Holomed este supraspecializat la cursurile ADOM în ceea ce însemnă cazuistica și modalitatea de tratare medicală dar și psihologica a copiilor care au nevoi diferite pentru dentiția lor și pentru încrederea lor în stomatologie, decât adulții.

SĂNĂTATEA PRIN JOACĂ

Transmitem informații despre sănătatea dentară prin filmulețe și cărți de povești ilustrate.
Dispunem de o mică bibliotecă pentru copii.

Dinții de lapte sunt importanți:
– Deoarece ajută copilul să mestece și să vorbească prin ghidarea mișcărilor limbii în gură
– Dacă lipsește un dinte de lapte vecinii lui tind să migreze sau să se încline spre spațiul lipsă, micșorând sau închizând locul iar dintele permanent, neavând suficient loc, va erupe într-o poziție anormală

– Deoarece fără dinții de lapte (sau cu dinți cariați sau cu alte complicații) este foarte greu, uneori imposibil, să înveți să pronunți anumite sunete

– Pentru că apariția cariilor pe dinții de lapte și complicațiile acestora pot duce la pierdere precoce a dinților de lapte, masticația devenind greoaie și deficitară; digestia bolului alimentar insuficient masticat este îngreunată și absorbția nutrienților va fi insuficientă

– Deoarece dinții de lapte au rolul de menținător de spațiu (pregătesc și mențin spațiul în care vor crește dinții permanenți

În cadrul Clinicii Holomed, medici stomatologi pedodonți sunt:

– Dr. Mirela Gaston –

Medic primar stomatolog

– Dr. Laura Cioropariu –

Medic stomatolog pedodont

Stomatologie pediatrică atestată ADOM

Serviciile de stomatologie pentru copii de la HOLOMED au următoarele BENEFICII:
 

– Consultație extensivă, dedicată ție (de minim 30 minute)
– Reduceri la abonamente
– Echipă de medici specialiști care discută cazul copilului tău, până la găsirea celui mai corect plan de tratament
– În plus, mereu în plus, pentru că oferim o altfel de medicină, ne supraspecializăm în grija și respectul față de pacient
Medicina clasică coexistă și conlucrează cu cea complementară la Holomed, iar pacienții noștri ne sunt la fel de apropiați ca jurămintele pe care le-am făcut ca medici.

Programează o întâlnire cu abordarea medicală a viitorului.

Consultație de specialitate

100 RON

Evaluarea stării de sănătate orală 
(max 15 min)

GRATUIT

Onorarii stomatologice copii