ORTODONȚIE

De la zâmbete la a degusta lucrurile cele mai bune din viață, sănătatea orală este atât de importantă încât am dezvoltat Holomed Dental, unul dintre cele mai complexe departamente de stomatologie în cadrul clinicii Holomed. Ortodonția se concentrează pe două mari probleme ale unei danturi funcționale:

1. Creșterea normală și patologică a aparatului dento-maxilar
2. Anomaliile dento-maxilare

Alături de consultul OSTEOPATULUI, care va evalua musculatura, articulațiile și structura sistemului masticator pentru a decela contracturi și/sau dureri existente, ne dedicăm corectării acestor probleme prin aparate ortodontice.
Așa cum se întâmplă în centrele de excelență, vom examina postura pacientului de la începutul tratamentului și pe toată perioada purtării aparatului ortodontic. Și vom îmbina tratamentul cu prevenire, oferind consilierea nutrițională și instructajul referitor la igiena corectă.

Suntem supraspecializați și clinica HOLOMED implementează în avanpremieră în Târgu-Mureș, TRATAMENTUL ORTODONTIC INTEGRATIV.

Oferim consultații de ORTODONȚIE, cu planuri personalizate celor cu vârste între 6 – 99 ani.

DE CE SĂ TE ADRESEZI SECȚIEI DE ORTODONȚIE A CLINICII HOLOMED MUREȘ

Când ești:

– Copil cu probleme de mușcătură
– Tânăr adult cu poziționare defectuoasă a danturii
– Copil sau tânăr cu probleme ale coloanei vertebrale

Când suferi de:

– Mobilitate redusă a dinților
– Dureri temporo-mandibulare
– Dureri de cap fără diagnostic
– Pierdere excesivă de dinți
– Anomalii cranio-faciale

Când dorești și ajutorul venit din:

– Corectarea estetică la nivel dento-maxilar
– O mai bună integrare a unui aparat/tratament ortodontic
– Intervenția osteopatului în tratamentul ortodontic

Inovațiile de care te bucuri la noi:

– Sursele de informare și perfecționare în ortodonție sunt tratatele internaționale recent editate precum ORTHODONTICS – CURRENT PRINCIPLES AND TECHNIQUES al
școlii americane. Autori: GRABER – VANARSDALL – VIG – HUANG.
– Pentru pacienții adulți, cu anomalii ușoare în zona dinților frontali superiori și inferiori,
recomandăm aparatele INMAN ALIGNER. Cu aceste aparate ortodontice se
remediază cu mare succes, anomaliile ușoare și medii, purtându-le doar 8 săptămâni.

Ce face ORTODONTUL

​Evaluează fiecare pacient potențial ortodontic din punct de vedere estetic și funcțional. Examinarea pacientului de către medicul stomatolog – ortodont este complexă. Se face pe baza unei radiografii panoramice, CT în cazuri deosebite, model de studiu, evaluarea arcadelor dentare și a articulației temporo-mandibulare, a ocluziei și range-ul, e mișcărilor mandibulare. În cazul copiilor și adolescenților, rugăm părinții să însoțească copiii la cabinetul de stomatologie. Rolul părinților este indiscutabil în reușita tratamentului ortodontic.

Ne concentrăm pe:

– Analiza stadiului de creștere al copiilor și dirijarea creșterii osoase a arcadelor dentare cu ajutorul instrumentelor miofuncționale și a disjunctoarelor sau activatoarelor–aspecte care corectează în proportie de 90% anomaliile și disfuncțiile aparatului masticator ale copiilor în perioada de creștere
– Aparate fixe care pot asigura o estetică mai buna utilizând brackeți din materiale fizionomice cum ar fi Zirconiul sau Crystal-Safir
– Exista cazuri în care este necesară utilizarea de mini-implanturi pentru a putea repoziționa dinți care nu pot fi corectați doar prin tratamentul clasic fix


Prevenția, parte din grija pentru tine și sănătatea ta la Holomed

Este important să îmbunătățim estetica facială, dar trebuie să o și păstrăm fără să dăunăm acelor segmente din corpul nostru. Pe parcursul tratamentului ortodontic vor fi fluctuații emoționale, indiferent de vârsta pacientului. Dacă considerați necesar, psihologul clinicii poate asista experiența stomatologică pentru o mai ușoasă acceptare și o mai bună reușită a tratamentului.

La Holomed, abordarea medicală integrativă este esențială.

Specialiștii noștri alocă timpul necesar discuțiilor medicale pe fiecare caz în parte pentru a putea oferi diagnostice integrative cât mai precise.

Cu ce lucrăm:

· Cu instrumentar GRACEY de firma HV— Friedy
· Laserul: Dioda de la Biolase — USA
· PRF— cu centrifuga
· Detartratorul cu ultrasunete și airflow

Suntem aici pentru tine pentru că igiena dentară și un plan complex de diagnostic și tratament îți vor permite să savurezi viața, de mic (esențial) sau ca adult (corecția precoce este cheia unei sănătăți orale de durată).

În cadrul Clinicii Holomed, medici stomatologi specialiști în ortodonție sunt:

– Dr. Mădălina Zegrean – Medic specialist ortodont

Serviciile de ORTODONȚIE de la HOLOMED au următoarele BENEFICII:

– Consultație extensivă cu atenție la aspecte de medicină integrativă (de minim 40 minute)
– Reduceri la aparate ortodontice
– Echipă de medici stomatologi și de alte specialități care discută cazul tău, până la găsirea celui mai corect plan de tratament
– În plus, mereu în plus, pentru că oferim o altfel de medicină, ne supraspecializăm în grija și respectul față de pacient

Medicina clasică coexistă și conlucrează cu cea complementară la Holomed, iar pacienții noștri ne sunt la fel de apropiați ca jurămintele pe care le-am făcut ca medici.

Programează o întâlnire cu abordarea medicală a viitorului.

Analiza teleradiografie + Amprente + Modele de studiu

150 RON

Aparat mobilizabil

 800 – 1000 RON

Aparat fix metallic per arcada

 2600 RON

Onorarii ortodonție