TEHNICA DE RE-EDUCARE OLFACTIVĂ OSTMR

Terapia stimulării olfactive și a reconstrucției memoriei, sau OSTMR, reprezintă o tehnică inovativă în premieră în România, practicată de către parfumieri și/sau medici de antrenare  a stimulilor olfactivi, aplicați și utilizați în scop terapeutic.

Pierderea mirosului afectează un procent însemnat dintre pacienții cu COVID-19. Terapia propusă în premieră la Holomed tratează anosmia cu ajutorul stimulării olfactive și implică vindecarea prin reînvățarea mirosurilor cu ajutorul unui specialist. Tehnicile integrează cele mai noi cunoștințe din trei domenii de expertiză: medicină, psihologie și parfumerie.

Suntem supraspecializați și oferim pacienților noștri tratamente personalizate, și este recomandat ca tehnica de reeducare a mirosului să fie realizată de un specialist de fiecare dată, pentru rezultate optime. 

DE CE SĂ TE ADRESEZI SECȚIEI DE TERAPIE PRIN STIMULARE OLFACTIVĂ A CLINICII HOLOMED MUREȘ

Când ești:

– afectat de COVID-19
– epuizat emoțional
– în perioada post spitalizare
– nouă mămică
– afectat de o boală neurodegenerativă

Când dorești și ajutorul venit din:

– suvenirurile olfactive
– reabilitare post-AVC
– trezirea comei farmaceutice
– gestionarea tulburărilor de comportament

Când suferi de:

– recuperare post COVID-19
– anosmie (pierderea completă a mirosului), parosmie (percepția falsă a unui miros), hiper/hiposmie (sensibilitate la mirosuri/pierderea parțială a mirosului)
– depresie și anxietate
– dureri cronice
– scăderi ale performanței cognitive

Inovațiile de care te bucuri la noi:

– consult de olfacție
– abordare holistică și protocoale internaționale
– fitoterapie și aromaterapie

Ce face specialistul în OSTMR: Creierul trebuie reeducat să identifice corect fiecare element olfactiv. Dependent de autobiografia olfactivă a fiecărui pacient în parte, specialistul alege stimuli anume și îi aplică pentru a accesa informația și răspunsul dorit la nivel cerebral. Este o terapie utilizată și în tratamentul durerii, gestionează episoadele de dureri cronice și acute aducând o percepție scăzută prin sedare olfactivă. Previne și anumite boli, tratează condiții sau stimulează memoria autobiografică, anume abilitatea noastră de a ne aminti experiențe din trecut. 

Prevenția, parte din grija pentru tine și sănătatea ta la Holomed

​Majoritatea oamenilor recunosc importanța mirosului în viața lor doar când îl pierd.
Este un subiect prea puțin discutat până să apară pandemia, iar acum înțelegem și
mai bine cât de important mirosului și de ce merită reeducat.
Scopul mirosului este de avertizare (mâncare toxică), de anticipare și protecție (situații periculoase). Aproape 90% dintre pacienți spun că plăcerea meselor este privată de modificarea mirosului, majoritatea persoanelor care gătesc ard mâncarea, iar alții consumă alimente stricate fără să realizeze.
Programele dezvoltate în cadrul cabinetului de reeducare a mirosului sunt personalizate  și susținute de cele mai noi testări din domeniul medical, științific și chimic. În psihoterapie, diferitele protocoale OSTMR pot fi folosite pentru a gestiona problemele care duc la suferință sau suferință psihologică, tulburări de comportament, modificări ale sistemului interpersonal, personalitate.

De asemenea, terapia va avea și un rol stabilizator emoțional în cazurile de sindrom anxios șidepresie, prin găsirea unui stimul confort. În Franța, stimularea olfactivă este aplicată inclusiv în spitale, în cazul pacienților cutraumatisme severe, post chimioterapie, în boala Alzheimer și Parkinson. În cazul unei anosmii post COVID se aplică un alt protocol, cu posibilitatea de a combinaolfactoterapia cu terapia prin imagini, reeducare olfactivă prin asocierea mirosului cu imagini specifice, și astfel reînvățarea mirosurilor.​

Suntem aici pentru tine când realizezi că îmbunătățirea calității vieții este esențială pentru sănătatea ta de ansamblu, fiind complementară oricărui demers medical.

În cadrul Clinicii Holomed, specialistul  în re-educare olfactivă este:

– Andrea Biró

Terapeut OSTMR Certificat

Serviciile de TERAPIE OLFACTIVĂ de la HOLOMED au următoarele BENEFICII:
– Consultație extensivă, dedicată ție (de minim 1 oră)
– Reduceri la abonamente
– Echipă de medici care discută cazul tău, până la găsirea celei mai complexe abordări terapeutice interdisciplinare
– În plus, mereu în plus, pentru că oferim o altfel de medicină, ne supraspecializăm în grija și respectul față de pacient

Promisiunea că medicina clasică coexistă și conlucrează cu cea complementară la Holomed este respectată prin fiecare nouă terapie pe care, testată, o aducem pentru pacienții noștri.

Programează o întâlnire cu abordarea medicală a viitorului.

Prima ședință cu anamneza (max. 90 min)

300 RON

(în clinică sau online, expedierea mirosurilor/esențelor pentru terapia agreată va fi suportat de pacient)

 Ședintele de continuare cca. 30 min

150 RON

Pachet 5 ședințe de continuare

700 RON

(nu include prima ședință)