Preventie prin atentie: dintii & imunitatea

Ne dorim pentru voi cele mai bune sfaturi în această perioadă când prevenția este atât de importantă. Când imunitatea este esențială. Iar cariile netratate scad imunitatea.

Așa cum cele 20 de secunde de spălare și de igienizare a mâinilor sunt esențiale, la fel gura, o poartă de intrare pentru pericolele externe, devine importantă.

Și cum AZI în 20 martie se celebrează Ziua Mondială a Sănătăţii Orale, mai jos am adunat câteva sfaturi de la echipa noastră.

Să îți fie de ajutor, pentru tine și copii sau prietenii tăi, moduri rapide de a te proteja de boli, dar și câteva greșeli frecvente sau concepții greșite despre sănătatea orală.

Pentru cei mici și mari, aflați în siguranța caselor sau care se simt izolați:

– Un obicei nou se formează în 21 de zile, iar un lucru în plus de făcut zilnic va reduce presiunea izolării. Așadar acum că stăm în casă și avem timpul necesar, introduceți încă un spălat pe dinți colectiv în fiecare zi!

– Să exersăm acest nou ritual, completându-l cu un zâmbet mereu, la final. Pentru că gestul zâmbetului transmite creierului pozitivitate.

5 pași și 3 secrete despre un periaj corect și o sănătate bucală ce contribuie la cea generală

Sănătatea orală este o discuție mult mai complexă decât cea legată de durerea de dinți sau o gură plăcut mirositoare, care nu ne stânjenește în anumite situații sociale.

”Sănătatea orală este un domeniu neglijat al sănătății pe plan internațional” spune Dr Margret Chan, Director general OMS.

Și pentru că este considerată un subiect pe care mai sunt multe de învățat, predat și optimizat, pentru 2020 Organizația Mondială de Sănătate are și un set de obiective pe care și le propune spre aplicare sau rectificare la nivel mondial.

Printre ele, reducerea numărului de absențe la școală sau la locul de muncă datorate durerilor dentare, dezvoltarea de politici la nivel de țări și dezvoltare sau sprijinirea de programe de educare.

Noi facem doar un pas, mic și rapid, spre a vă oferi 5 pași și 3 secrete despre un periaj corect și o sănătate bucală ce contribuie la cea generală

1. Periajul corect este mai important decât pasta de dinți aleasă. Periază-ți dinții timp de două minute, de două ori pe zi. Folosește mișcări circulare și pornește de la gingie către dinte . În cele din urmă, elimină resturile din gură, dar clătind bine cu o apă în care puteți adăuga câte 1 picătură de ulei esențial antibacterian.

2. Înlocuiește periuța tot la 3 luni. Reduci astfel încărcătura bacteriană a periuței.

3. Produsele de curățare interdentară te ajută să ajungi în acele zone dintre dinți. Curățarea regulată ajută la dislocarea alimentelor și poate reduce boala gingiilor și respirația neplăcută​​prin eliminarea plăcii care se formează de-a lungul liniei gingivale. Se recomandă folosirea fie a aței dentare fie a dușului bucal la fiecare periaj.

4. Clătiți și spălați dinții la 30 de minute după masă, este un sfat care se aplică în principal gravidelor sau persoanelor care au reflux gastric (regurgitarea alimentelor sau a băuturilor) sau vărsăturile pot crește cantitatea de acid la care este expusă gura, iar aceasta poate deteriora smalțul dinților crescând riscul de deteriorare.

5. Ca adulți, ar trebui să consumăm, pentru sănătatea orală, cel mult 6 lingurițe de zahăr zilnic. Nutrițional corect ar fi să nu consumăm zahăr rafinat DELOC. Nu uita că zahăr este în aproape orice aliment, de la pâine la salam sau sucuri.

Spălatul pe dinți la copii – 3 trucuri pentru ei, utile și nouă

Poate fi simplu să le menții sănătatea, cu câteva trucuri avizate:

1. Știai că un morcov ronțăit are aproape același efect ca un periaj? Morcovii au 2 funcții ce ne mențin igiena orală: unul mecanic și altul vitaminizant.

Copiilor le fac bine fiind un aliment dur care freacă suprafața dinților, ajutând întreaga musculatură susținătoare a aparatului bucal.

Și aduc aport de vitamine A, C, K, E, calciu, potasiu, mangan, acid folic, magneziu.

2. Celor care apreciază tehnologia le puteți instiga dragul de periat prin introducerea timpurie a dușului bucal la intensitate minimă a jetului, care pe lângă faptul că îi va stropi și îi va amuza, are avantajul de a curăța spațiile interdentare

3. Un truc pentru sănătatea de ansamblu, cea orală și a spiritului este zâmbetul. Femeia obișnuită zâmbește de 62 de ori pe zi, un bărbat zâmbește de aproximativ 8 ori pe zi, iar copiii râd de aproximativ 400 de ori pe zi cu toată gura, pe când adulții doar de 15, ca media anuală. Haideți să ne molipsim de râs de la copii în aceste zile de stat cu ei în casă! Și haideți să zâmbim citindu-le povești, noi vă recomandăm Doctorul de Soto, de William Steig, o poveste stomatologică pentru copii care te face să te tăvălești pe jos de râs!

Gura este o expresie a gândurilor, a simțirilor, să o folosim pentru exerciții, pentru a transmite pozitivitate și pentru a educa și proteja pe ceilalți, atunci când au nevoie.

*Sfaturilor noastre se adaugă aceste grozav de informative și colorate grafice puse la dispoziție de worldoralhealthday.org cu ocazia Zilei mondiale a sănătății orale 2020.

Accesează linkul de la final și poți descărca broșuri de sănătate orală, pentru a preda tehnici celor mici, sau pentru a te informa dacă ești părinte, însărcinată sau adult cu gândul la sănătate.

Soluția Holomed pentru încă o zi plină de sănătate

Știm să răspundem la întrebările: Cum prevenim cariile? Cum ne spălăm corect pe dinți? Cum ne afectează dinții imunitatea?

Un pachet complet de sănătate orală la Holomed cuprinde:

– Tratarea cariilor existente: știm cu toții că imunitatea este cea mai importantă în momentul de față. Cariile netratate scad imunitatea, acest lucru îl știm din studii și din experiența noastră stomatologică.

– Sigilări și profilaxii particularizate pentru copii

– Determinări de ph oral și de patogeni pentru întocmirea celui mai corect plan de tratament cu recomandări de igienă și nutriție

– Programe de educație pentru sănătatea orală special concepute pentru cei mici

– Detartraj profesional

– Periaj profesional + Air Flow

– Albire dentară cu laser

Sperăm că în cel mai scurt timp vă putem fi alături și fizic.

Așa cum știi, clinica noastră este angajată să respecte situația de urgență și pentru protecția persoanelor, nu va avea activitate în perioada anunțată pe pagina noastră de FACEBOOK – AICI

Echipa noastră de medici stomatologi, ortotodonți, endodonți, pedodonți și implantologi speră că aceste sfaturi din materialul de azi te vor ajuta în ritualul de zi cu zi, sperăm noi, în siguranța casei.

Facem tot posibilul să revenim alături de voi, cu ajutorul complet al tehnicilor ce fac parte din medicina viitorului.

Multă sănătate, ai grijă de întreaga ta ființă!

Ce poți face acum:

Descarcă broșurile colorate și informative de la worldoralhealthday.org.

Vedeți ce alte sfaturi puteți urma, din interviul cu dl. Dr. Dr. Valentin Pribac – parodontolog Holomed.

Abonează-te ca să te ținem la curent cu sfaturi, orar, oferte promo

Related Posts