Mergem la scoala – cu 5 lectii si CHEIA sanatatii pentru copii

Începe școala, complet sau parțial, revin interacțiunile cu ceilalți copii, se vede umbra stresului cauzat de incertitudine și mai ales nesiguranța. Sunt toți factori ce pot afecta echilibrul copiilor noștri.

Astăzi vorbim despre 5 lecții simple despre cum ajungem să le dăm celor mici CHEIA protecției sănătății de ansamblu. Și vă propunem să ne fiți aproape, pentru că pregătim, la Clinica Holomed, un pachet special:

Pachet back to school (consult nutriție + evaluare stomatologică + consult pediatric)

Nutriție pentru că: un consult la nutriționist le sugerează apoi o gamă întreagă de strategii pentru imunitate (cu ce se dezinfectează mâinile, prin ce alimente sau remedii din plante – fitoterapie ne menținem sănătoși și în formă, și ce alte acțiuni pot susține imunitatea).

Pediatrie pentru că: pediatrul integrativ face echipă bună cu nutriționistul și mai departe cu stomatologul, realizând evaluarea completă a copilului, ajutând la conceperea de acțiuni preventive sau oferind tratamente paliative.

Stomatologie pentru că: Am vorbit despre cum dinții și imunitatea sunt strâns legate într-un cerc care nu trebuie lăsat să devină vicios. Găsiți pe blog articole cu sfaturi și metode de a forma noi obiceiuri simplu și amuzant.

Cele 5 lecții pentru noi, ca cei mici să-și facă griji doar de lecțiile lor

IMUNITATEA e cheia, pe care ne dorim să v-o oferim, ca să o dați mai departe celor mici. Începe o perioadă de încercări pentru ei și pentru noi, ca părinți. Avem însă aceste ajutoare, de la noi putere și de la specialiști. Și mai mult, din propria forță a spiritului celor mici.

Ce pot face părinții:

1. Să se asigure că igiena orală este făcută corect/zilnic cel puțin 1 dată. Este responsabilitatea noastră și noi le dăm exemplul. Iar igiena dentară este atât de importantă pentru prevenirea bolilor. Programează un consult la stomatolog pediatric 1 dată la 6 luni minim!

2. Să fie atenți la alimentația copiilor, pentru că perioadele în care nu sunt acasă pot să îi distragă, iar apoi acasă pot să caute ceva suplimentar, ca să compenseze. Sau pur și simplu pot simți nevoia de recompense după zilele grele sau stresante.

Ce pot face specialiștii:

3. Recomandă o alimentație corespunzătoare. Densă nutritiv – fără alimente proinflamatorii – nutriționistul poate astfel personaliza și optimiza perioada viitoare, ușurând munca părinților.

O alimentație de bază se recunoaște de la începutul umanității, iar alte câteva principii sunt individuale.

Consumul energetic diferă de la om la om, iar personalizarea dietei este esențială.

Ce este clar: alimentația să fie simplă, cât mai aproape de natură, cu multe fibre, care scad cu 30% incidența bolilor netransmisibile. Să nu uităm că sănătatea noastră, a părinților, este un pilon central, care menține fericirea și astfel sănătatea și celor mici.

La copii obiceiurile le formăm noi, părinții. Fiecare părinte vrea ce e mai bun pentru propriul copil. Dar poate sucurile de fructe, oricât de naturale, nu sunt recomandate. Fructoza dăunează proteinelor din corp de 7 ori mai repede decât glucoza.

4. Pregătesc tratamente preventive prin fitoterapie și remedii naturale pentru susținerea imunității. Nutriționistul pediatric poate recomanda conform vârstei și cu ajutorul a diferite teste, un plan complet personalizat copilului. Cu remedii complementare, pe lângă alimentație, care să îi protejeze ca un scut la reintrarea în colectivitate.

Medicul stomatolog pediatru, Dr. Laura Cioropariu, spune, alături de sfatul de a ajuta copii la periaj zilnic și la a-și menține obiceiurile benefice, că nu strică:

”Să dăm și noi uneori în mintea copiilor, ca să câștigăm încrederea și să le menținem spiritul.”

Ce pot face cei mici ca să se mențină sănătoși în această perioadă de încercări:

5. Să se odihnească bine. Ca să se poată concentra – și învăța bine – e nevoie ca ei să se deconecteze. Atenție, repausul nu înseamnă neapărat odihnă. Deși cele 10 ore de somn noaptea nu trebuie negociate.

Și aici există strategii și remedii naturale de aflat de la pediatru și de la nutriționist.

Și după 5 lecții, o pauză, o nouă componentă de ajutor pentru cei mici. Atât de importantă, ca la școală:

Copilul să fie fericit.

De asta vă îngrijiți voi, ne ocupăm și noi, dar ei trebuie să fie mereu în acea stare. Prin faptul că stau să mănânce împreună cu familia, copilul trebuie să fie ascultat, să fie deschis să povestească măcar seara la cină, să spună povești, glume și niciodată să nu țină ascunse temeri.

Vă așteptăm pe pagina de Facebook, unde vă vom oferi curând Pachetul Back to school, ce va include Evaluări de nutritie + evaluare stomatologică + consult la pediatru, la Holomed Târgu Mureș.

Bonus: Descoperă beneficiile unui Consult Psihologic pentru copii. La Holomed, integrăm formarea internațională și experiența psihologului nostru Speranța Popescu pentru o mai bună cunoaștere a nevoilor și a trăirilor copiilor.

”Echilibrul emoțional este 50% din sănătate.”- Mirela Pribac, nutriționist

Vă așteptăm cu drag, grijă și un mediu ca o poveste, care să nu îi preseze sau streseze pe cei mici.

Related Posts