10 greseli pe care le faci cand alegi probiotice: administrare, alegere, reactii

Ai primit tratament cu antibiotice sau știi că probioticele sunt importante pentru sănătate?

Ai constant dureri sau regurgitații, suferi de flatulență, balonare, ești supus stresului?

Tulburările de tranzit-diaree sau constipație apar constant și corpul tău nu pare să răspundă la planuri de nutriție sau la unele medicamente?

De ce?

Intestinul tău suferă.

Microbiota intestinala, cunoscută și ca flora intestinală, este influențată în mod direct de utilizarea antibioticelor, probioticelor si prebioticelor și de diverse dereglări de mediu, sănătate sau nivel de stres.

Și odată cu intestinul, vei suferi și tu.

• sindrom de oboseală cronică

• obezitate și sindrom metabolic

• diabet și hipertensiune arterială

• boli alergice (alimentare, respiratorii)

Și multe altele.

Da, toate acestea pot fi semne sau rezultate ale dezechilibrelor microbiotei intestinale.

Pentru că microbiomul are roluri importante în reglarea funcționării normale a organelor și sistemelor corpului omenesc.

Dr. Metchnikoff la începutul anilor 1900, a considerat că este atât de gravă încât spunea că „moartea începe în intestin”.

Ce facem?

Probioticele sunt așa-numitele bacterii bune, care se găsesc în mod natural în organismul nostru și ajută la reechilibrarea microbiotei.

Prebioticele sunt alimente sau ingrediente ale acestora ce hrănesc bacteriile intestinale, determinând modificări ale compoziției și activității microbiotei și conferind un ajutor în plus.

Așadar, când și cum luăm aceste ajutoare?

Greseli în alegerea de probiotice:

1. Iei probiotice când ai o problemă de sănătate. Inexact. Probioticul ajută în majoritatea patologiilor prin echilibrarea multor sisteme de organe. Dar probioticul este esențial de suplimentat și dacă nu ești bolnav! Un microbiom echilibrat este cheia prevenției și a sănătății per ansamblu. Dar dacă nu știi care probiotic ți se potrivește și îl iei la nimereală, poți dezechilibra flora ta intestinală și ajunge la suferințe altminteri evitabile.

2. Știi că găsești probiotice în următoarele alimente: iaurt, kimchi, kefir, varză acră, lapte fermentat, brânză de vaci și chiar și ciocolată crudă, dar unele dintre ele îți cauzează reacții adverse și nu știi de ce. Posibil să suferi de o intoleranță la unul sau mai multe din aceste alimente, fapt care nu permite asimilarea corectă a bacteriilor bune în intestinul tău iritat.

3. Încerci să obții probioticele din alimente, dar nu știi că zahărul neutralizează efectele benefice ale probioticelor.

4. Nu știi că probioticele trebuie administrate în timpul călătoriilor, pentru că te protejează de indigestii și stabilizează sistemul imunitar pentru zonele unde mergi.

5. Nu știi că un efect al probioticelor, îl reprezintă ajutorul în curele de slăbire, prin prelungirea stării de sațietate și alungarea senzației de foame.

6. Știi că probioticele au un efect benefic asupra pielii, a mucoaselor și chiar și asupra aparatului respirator contribuind la hidratare și la o mai bună protecție, dar nu știi exact pe care să le suplimentezi pentru că, fără a-ți testa microbiomul, nu știi ce este cu adevărat potrivit pentru tine.

7. Nu știi că trebuie să iei și prebiotice împreună cu probioticele naturale. Un studiu recent a constatat că șoarecii care au mâncat prebiotice au dormit mai bine și s-au simtit mai bine. Așadar nu uita să iei prebiotice din alimente, nu sub formă de suplimente. Prebioticele se regăsesc în fulgii integrali, cartofi, banane, ceapă, usturoi și sparanghel printre altele. Dar cum știi de care ai nevoie TU?

8. Dieta sau sfaturile primite de la apropiați nu sunt neaparat potrivite pentru tine. Fiecare persoană are o anumită floră microbiană, despre care se poate spune că este la fel de unică precum o amprentă. Iar pe parcursul vieții poate avea multiple variații, ca urmare a alimentației, a unor patologii asociate sau a unor medicamente administrate. Așadar ce merge la copilul, părinții sau partenerul tău nu va funcționa și la tine.

9. Nu știi cât de importante sunt aceste probiotice pentru copii. Copii trebuie consultați de asemenea pentru evaluarea stării de sănătate a intestinului. Pentru a preveni, pe cât posibil, aceste situații limită de dezechilibre și potențiale boli, ca și pentru a restabili echilibrul lor intestinal în urma tratamentelor cu antibiotice.

10. Nu știi că microorganismele din intestin sunt responsabile cu pana la 80% din imunitatea organismului. Așa cum orice exercițiu trebuie să înceapă cu o încălzire, așa orice regim alimentar, decizie și modificare în viața ta trebuie să înceapă cunoscând situația actuală din interior.

Soluția Holomed pentru alegerile sănătoase, prin medicina viitorului

1 test, 1 raport detaliat, 1 viață mai bună

Am introdus pentru prima oară în Târgu Mureș testul de microbiom FlorInScan.

FlorInScan este un test din scaun care ne ajută să explorăm sănătatea intestinului.

Știm să răspundem la întrebarea: Ce probiotice recomandați?

Prin detectarea exactă, la nivel ADN a compoziției florei intestinale, FlorInScan ne oferă rezultate ce pot contribui semnificativ la stabilirea cauzei diverselor boli.

Mai mult, ajută la configurarea unor tratamente personalizate implementate concomitent cu o dietă alimentară concepută pe baza rezultatelor unui test de dozare a anticorpilor IgG (markeri ai inflamaţiei cronice).

La Holomed prevenim, tratăm, rectificăm, ghidăm.

Și acest nou test, revoluționar și recomandat tuturor celor cu vârste între 3-99 ani, va ajuta echipa noastră de nutriționiști, medici și terapeuți să TE AJUTE.

Ce poți face acum:

Află tarife, metoda de recoltare și fă o programare aici.

Află de pe romedic.ro despre un studiu de caz rezolvat cu ajutorul testului FlorInScan și importanta nutritiei si ce presupune identificarea si tratamentul eficient al intolerantei alimentare.

Related Posts